Nato da una famiglia con una lunga tradizione di sacerdoti, è guidato dal padre ( Teologo, Parroco in Atene e decano dell’Arcidiosesi di Atene) allo studio del greco antico e della teologia ortodossa sin dall’infanzia.
Studioso di storia e filosofia sin dalla giovane età dove conosce il professore Ioannis Romanidis, noto teologo ortodosso, e viene da lui guidato nello studio della Patrologia Greca.
Si avvicina all’ambiente ecumenico (1990), condividendo l’esperienza con la moglie cattolica.
Maturità scientifica – Atene – Massima votazione
Laureato in Medicina e Chirurgia – Università degli Studi di Genova.
Abilitato in Medicina e Chirurgia- Università degli studi di Genova.
Specializzato in Medicina Nucleare- Università degli studi di Genova.
Responsabile del reparto PET-TC dell’Istituto Salus di Genova: Alliance Medical SRL dal 2009 fino oggi
Università di Roma due. Policlinico di Tor-Vergata, reparto di medicina Nucleare (2018)
Rappresentante politico dell’Italia presso la repubblica Ellenica (1985-1990)
Presidente dell’Associazione degli Studenti Greci “K: GEORGAKIS” (1985-1992)
Insegnante di lingua greca nei corsi della “ SCUOLA ELLENICA” presso la chiesa Greco – Ortodossa in Genova (1986 – 1997)
Insegnante di lingua greca presso la Facoltà di Architettura dell’Università di Genova – “Programmi Erasmus” (1986- 1990)
Attento conoscitore dei testi evangelici in greco antico e degli scritti dei padri della Chiesa, diventa insegnante di Patrologia Greca nei corsi della “SCUOLA ELLENICA”, presso la chiesa Greco–Ortodossa, prima e poi in proprio presso “AKADEMIA” SCUOLA DI LINGUA E CULTURA GRECA in Genova con la collaborazione della Facoltà di Lettere classiche, sezione di Filologia Bizantina dell’Università di Genova. (Frequentano i corsi professori dell’Università di Genova, Studenti e dottori di ricerca dell’università di Genova, Viterbo, nonché preti della chiesa Ortodossa Greca e Russa) (1989-2007);
Insegnante all’Università della terza età “UNITRE” di Bogliasco Genova (1997- oggi), dove ha tenuto delle lezioni sulla cultura greca
Insegnante all’Accademia Culturale di Rapallo (2000, 2012- oggi)
Presidente dell’Accademia culturale di Rapallo: prima Università dell’età d’oro, dal Maggio del 2012-2019, dove ha organizzato i corsi, le lezioni, tavole rotonde, manifestazioni musicali, teatrali, e tenuto lezioni come insegnante. Da 2013 ha organizzato il comitato scientifico composto da molti professori dell’Università di Genova e i presidi dei licei di Rapallo. Ha effettuato il collegamento dell’Accademia con l’Università di Genova e i licei di Rapallo, così che nell’Accademia non frequentano le lezioni solo la terza età, ma anche giovani studenti.
_________________________________________________________________
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Προέρχεται από μια οικογένεια με πλούσια χριστιανική και ορθόδοξη παράδοση. Ο πατέρας του πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Καραλής, Θεολόγος και προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος Αθηνών τον οδήγησε από την μικρή του ηλικία στην ορθόδοξη παράδοση με την διδασκαλία της ελληνικής ιστορίας, της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και με εκκλησιαστικά κείμενα των Πατέρων της Εκκλησίας.
Με αυτά τα ενδιαφέροντα καλλιεργημένα από την οικογένειά του, μεταναστεύει στην Ιταλία και γράφεται στον Πανεπιστήμιο της Γένοβας για ιατρικές σπουδές. Εκεί γνωρίζεται με τον αείμνηστο καθηγητή της δογματικής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης κύριον Ιωάννη Ρωμανίδη και τον συνδέει μια μακρόχρονη φιλία. Ο Ρωμανίδης επιμένει να συνεχίσει τις ιατρικές του σπουδές οι οποίες κατά την άποψή του θα τον βοηθήσουν να καταλάβει καλύτερα την χριστιανική Ανθρωπολογία αφού η Θεολογία σήμερα είναι εντελώς αμύητη στα ρεαλιστικά δεδομένα των βιολογικών μετρήσεων. Ο Ρωμανίδης αναλαμβάνει τον ρόλο να του διδάξει με επιμέλεια την ελληνική πατρολογία, την ορθόδοξη ανθρωπολογία και για πολλά χρόνια μαθήτευσε κοντά του, μέχρι τον θάνατο του αείμνηστου καθηγητού.
Το 1990 γνωρίζεται με την γυναίκα του την Ανναρίτα Κανιάτσο, διαμένουσα και γεννηθείσα στο Ραπάλλο της Γένοβας, μα καταγόμενη από τα ελληνόφωνα χωριά της Μεγάλης Ελλάδος, Απουλίας, με την οποία παντρεύεται το 1999. Η γνωριμία με την γυναίκα του τον συνδέει με το καθολικό περιβάλλον που τον βοηθά στην κατανόηση των διαφορετικών παραδόσεων του χριστιανισμού. Σ᾽αυτό συνέβαλε ακόμη πιο πολύ η γνωριμία του με τον μοναχό Μάξιμο Λαυρώτη που διαμένει στο Καίμπριτζ της Αγγλίας, όπου διατέλεσε για χρόνια ερευνητής του ομώνυμου Πανεπιστημίου, φιλία που τον συνδέει ακόμη και σήμερα.
Απολυτήριο Λυκείου, ΣΤ´Λύκειον Αθηνών με άριστα.
Πτυχείο Ιατρικής και Χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Γένοβας με πειραματική διδακτορική διατριβή στην Χειρουργία “η μοντέρνα χειρουργική επέμβαση στην διαφραγματοκοίλη”
Άδεια εξασκήσεως της ιατρικής και χειρουργίας από το Πανεπιστήμιο της Γένοβας.
Παρακολουθεί μαθήματα πυρηνικής φυσικής στον φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Γένοβας και εξειδικεύεται στην Πυρηνική Ιατρική με πειραματική διδακτορικη διατριβή “ ο ρόλος του σπινθηρογραφήματος με 99 m TC sesta MIBI στο πολλαπλές μιέλωμα”.
Δουλεύει σαν ερευνητής για αρκετά χρόνια στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου της Γένοβας στο “Ιστιτούτο Eρευνας του Kαρκίνου” (IST).
Από το 2009 μέχρι σήμερα είναι υπεύθυνος του τμήματος της Πυρηνικής Ιατρικής και της PET-CT (Τομογραφία Ποζιτρονίων – Τομογραφία του κομπιουτερ) στην Γένοβα της Ιταλίας
Πανεπιστήμιον της Ρώμης δύο, Πολυκλινική της Tor-Vergata, τμήμα πυρηνικής ιατρικής (2018-σήμερα)
Υπήρξε γαι πολλά χρόνια πρόεδρος ελληνικής κοινότητος στην Γένοβα με μεγάλη δράση για την ελληνική ιστορία, φιλοσοφία, γλώσσα και παράδοση σε συνεργασία με τον ορθόδοξο ναό του Αγίου Νικολάου της Γένοβας, του Πατριαρχείου της Κωσταντινούπολης και με το Πανεπιστήμιο της Γένοβας. Για τέσσερα χρόνια διδάσκει ελληνική γνώσσα και ιστορία της τέχνης στην αρχιτεκτονική σχολή του Πανεπιστημίου της Γένοβας (1986 ως1990).
Ιδρύει “Ακαδημία Ελληνικών σπουδών» στο κέντρο της Γένοβας, Στοά Mancini, όπου διδάσκει ελληνική γλώσσα, φιλοσοφία και Πατρολογία. Το Πανεπιστήμιο της Γένοβας βοηθά την Ελληνική Ακαδημία στέλνοντας πολλούς φοιτητές και καθηγητές για να πρακολουθήσουν τα μαθήματα και να κάνουν διδακτορικές διατριβές. Οι Καθηγητές της βυζαντινής ιστορίας, λογοτεχνίας, της ελληνικής ιστορίας, φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου μαζί με ερευνητές, φοιτητές, καθώς και ερευνητές από άλλα Πανεπιστήμια της Ιταλίας, ορθόδοξοι ιερείς της Ρωσίας παρακολουθούν τα μαθήματα της ελληνικής Πατρολογίας και αρχίζουν τις πρώτες μελέτες και μεταφράσεις στην Ιταλική γλώσσα.
To 1999 συνδέεται στενά με την ρωσική διασπορά του Πατριαρχείου της Μόσχας, με τον λαϊκό και μετέπειτα ιερέα Μάριο Σελβίνι και τον πατέρα Ιωάννη της ρωσικής εκκλησίας της Γένοβας και αποφασίζουν να ζήσουν την εμπειρία της ορθοδόξου παραδόσεως χωρίς εθνικιστικές διαφορές. Ταξιδεύουν σε όλη την Ιταλία και ενώνουν του ορθοδόξους ιερείς ρώσους, ρουμάνους, σέρβους καθώς και τις κοινότητές τους. Ιδρύουν τον σύλλογο του “Αγίου Μάρκου του Ευγενικού». Σε ένα ταξίδι τους στην Καλαβρία γνωρίζονται με τον έλληνα μοναχό του Αγίου Όρους, ο οποίος είχε ιδρύσει ένα ορθόδοξο μοναστήρι στο Μπιβόντζι της Καλαβρίας. Ο Αείμνηστος μοναχός Κοσμάς ο Λαυριώτης ενθουσίαζεται και μεταδίδει τον ενθουσιασμό του και στους έλληνες ιερείς και πιστούς οι οποίοι ενσωματώνονται στο σύλλογο. Ο αείμνηστος πατήρ Ιωάννης Ρωμανίδης και ο ο Μάξιμος ο Λαυριώτης, ενημερωθέντες, προτείνουν την έκδοση ορθοδόξου περιοδικού που θα κυκλοφορεί σε όλη την Ιταλία. Ο Σύλλογος συγγκεντρώνεται και ο Γεώργιος Καραλής γίνεται πρόεδρος του συλλόγου και διευθυντής του περιοδικού “Ορθόδοξος Ιταλία», εγγραφόμενος στο σύλλογο δημοσιογραφών της Ιταλίας. Για πρώτη φορά στα χρονικά της ορθοδοξίας στην Ιταλία εκδίδεται περιοδικό από όλους τους ορθοδόξους της διασποράς με ευρεία απήχηση στον πνευματικό και θεολογικό χώρο. Για δέκα χρόνια το περιοδικό και ο σύλλογος γίνονται σημείο αναφοράς όλων των ορθοδόξων, ανεξαρτήτου δικαιοδοσίας καθώς και των ετεροδόξων που επιθυμούσαν να γνωρίσουν ή να συγκριθούν με την ορθόδοξο πνευματική παράδοση. Κάθε χρόνο ο σύλλογος και το περιοδικό οργάνωναν πλήθος συνδιαλέξεων σε όλη την Ιταλία, με την παρουσία των μελών, καθηγητών Πανεπιστημίων, θεολόγων ετεροδόξων, καθώς και του πατρός Ρωμανίδη, των μοναχών Μαξίμου και Κοσμά Λαυριωτών και του διευθυντού.
Πλήθος συνδιαλέξεων σε όλη την Ιταλία, (Ρώμη, Γένοβα, Μιλάνο, Τορίνο, Νεάπολη, Καζέρτα και αλλού) στα Πανεπιστήμια, διεθνή φέστιβαλ φιλοσοφίας, θεολογικές σχολές, μοναστήρια, Ιδρύματα, Εκκλησίες, Βατικανό, κρατικούς οργανισμούς, με διάφορα θέματα ελληνικής φιλοσοφίας και θεολογίας και συγγραφικό έργο σε συνεργασία με εξειδικευμένα επιστημονικά περιοδικά.
Απο το 1997 μέχρι σήμερα διδάσκει στο ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Γένοβας (Μπολιάσκο) καθώς και στο ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Ραπάλλου.
Από τον Μάιο του 2012 μέχρι 2019 τίθεται, από την πολιτική αρχή, πρόεδρος της “Ακαδημίας του Ραπάλλου” του ανοιχτού Πανεπιστημίου και επιδίδεται στην οργάνωση και τον τεχνικό του εξοπλισμό. Καλεί να διδάξουν τα πιο μεγάλα ονόματα απο τον Ακαδημαϊκό χώρο της Ιταλίας και της Ευρώπης. Καθηγητές, Νομπελίστες ερευνητές, ανθρωπιστικών και επιστημονικών σπουδών γίνονται τα σημεία αναφοράς και μετατρέπουν την Ακαδημία σ´ενα χώρο δημιουργίας και σύνθεσης. Λύκεια, Πανεπιστήμια, Ιδρύματα Ιστιτούτα, Κρατικοί οργανισμοί σπεύδουν να συνεργαστουν με την Ακαδημία, σε μια προσπάθεια ανάλυσης σύνθεσης για τη ξεπέραση της μεγάλης κρίσης που μαστίζει τον Ευρωπαϊκό χώρο. Σε λίγα χρόνια η Ακαδημία του Ραπάλλου, το πρώτο ανοιχτό Πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε στην Ιταλία, γίνεται πεδίο σύγκρουσης, σύνθεσης, εμπειρίας και μίμησης για διάφορα Πανεπιστήμια στην Ιταλία, με μεγάλη αναγνώριση από τον πνευματικό και πολιτικό κόσμο.
